ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ – ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Ιστορία της φωτογραφίας γράφεται εδώ και αιώνες ξεκινώντας από τον 4ο π.Χ. αιώνα γύρω στο 350π.χ. οπου ο Αριστοτέλης περιγράφει τον τρόπο που λειτουργεί η απλούστερη φωτογραφική μηχανή, η γνωστή ως camera obscura.

Από τότε περάσανε πολλά χρόνια για να φτάσουμε στην σημερινή μορφή που έχει η φωτογραφία.

Στην πορεία της πέρασε από πολλές φάσεις με πολλούς πρωτοπόρους και ανθρώπους που αφιέρωσαν την ζωή τους πάνω στην έρευνα και την διάδοση της φωτογραφίας.

Μια σύντομη ιστορία της φωτογραφίας μπορείτε να διαβάσετε και εδώ με μεγάλους σταθμούς στην πορεία της .

Σε αυτό λοιπόν το κομμάτι του FOTO ART MAGZINE επιχειρούμε να καταγράψουμε και εμείς την ιστορία της φωτογραφίας συλλέγοντας από διάφορες πηγές τα ήδη γνωστά κομμάτια της ιστορίας αλλά και άγνωστα κομμάτια της που τα ανακαλύπτουμε γνωρίζοντας ανθρώπους που ερευνούν την ιστορία και έχουν διάθεση να βάλουν και αυτοί το λιθαράκι τους στην δημοσιοποίηση της άγνωστης πλευράς της ιστορίας μιας και η φωτογραφία στο πέρασμα των αιώνων δημιούργησε και κατέγραψε την ιστορία και μέχρι τις μέρες μας συνεχίζει να καταγράφει.

Έτσι λοιπόν εδώ θα παραθέτουμε την ιστορία της φωτογραφίας αλλά και την ιστορία που καταγράφεται με φωτογραφίες και έχει μια σημασία να την καταθέσουμε τιμώντας την ίδια την ιστορία αλλά και τους φωτογράφους που την κατέγραψαν αφιερώνοντας μεγάλο κομμάτι της ζωής τους σε αυτό αλλά και την ζωή τους την ίδια πολλοί από αυτούς για να καταφέρουν να αποθανατίσουν μια στιγμή της ιστορίας .

Θα πλουτίζουμε αυτό το κομμάτι του FOTO ART MAGZINE συνεχώς ευελπιστώντας να μπορεί ο καθένας να βρει εδώ μέσα ότι αναζητεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *