ΜΙΚΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ
John Hersche
HERSCEL SIR JOHN F.W. (1792-1871)
John Herschel

Ο John Frederick William Herschel γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου, 1792 στην Αγγλία στο Slough, Buckinghamshire
Ήταν ο γιος του μεγάλου αστρονόμου William Herschel , ήταν ο αστρονόμος που ανακάλυψε πλανήτη Ουρανό.

Ο John Herschel σπούδασε στο Eton College και στο St John's College, Cambridge, αποφοίτησε το 1813.
Το 1816 έφτιαξε ένα τηλεσκόπιο με έναν καθρέφτη 18 ιντσών στη διάμετρο και με ένα εστιακό μήκος 20 ποδιών. Από το 1821 έως το 1823 επανεξέτασε μαζί με τον James South, τα διπλά αστέρια που υπήρχαν καταχωρημένα στο κατάλογο του πατέρα του. Για αυτήν την εργασία που παρουσίασε το 1826 κέρδισε το Χρυσό μετάλλιο της Royal Astronomical Society που κέρδισε πάλι 1836 και με το μετάλλιο Lalande του γαλλικού ιδρύματος το 1825 .

Ο John Herschel θεωρείται ένα από του μεγαλύτερους πρωτοπόρους στην ανακάλυψη της φωτογραφίας. Θεωρείται ο άνθρωπος που έπλασε τους όρους "φωτογραφία", "αρνητικό", και "το θετικό" ήταν ο άνθρωπος που ανακάλυψε το νάτριο thiosulphite (υποσουλφίτ ) και πέτυχε να σταθεροποιήσει το είδωλο βοηθώντας έτσι τον φίλο του Fox Talbot να συνεχίσει την ερεύνα του πάνω στην αποτύπωση εικόνων σε χαρτί . Το 1841 ανακαλύπτει μια νέα μέθοδο την κυανοτυπία

Αναμφισβήτητα ο Ο John Herschel ήταν ένα από τους ποιο λαμπρούς επιστήμονες , Μαθηματικός , Αστρονόμος , Ερευνητής και Εφευρέτης, βραβεύθηκε πολλές φορές για τις ανακαλύψεις του, στην αστρονομία μέχρι σήμερα χρησιμοποιούν τις ανακαλύψεις του.
Ήταν κοινωνικός άνθρωπος και για αυτό το λόγο ήταν πολύ γνωστός σε όλους τους επιστημονικούς κύκλους αφού επικοινωνούσε συνεχώς ανταλλάσσοντας γνώσεις. Άφησε πίσω του ένα μεγάλο επιστημονικό έργο και έβαλε ένα μεγάλο κομμάτι στο πάζλ της ιστορίας της φωτογραφίας.

Πέθανε στις 11 Μαΐου του 1871 στο Hawkhurst, Kent, στην Αγγλία σε ηλικία 79 χρόνων , η κηδεία του έγινε με τιμή από το κράτος και θάφτηκε μέσα στο Αβαείο του Westminster

Γ.Φ.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

http://john-herschel.iqnaut.net/
http://www-groups.dcs.st-and.ac.uk/~history/Mathematicians/Herschel.html