ΜΙΚΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ
BARNARD GEORGE N. (1819-1902)
George Barnard

Ο George Barnard γεννήθηκε το 1819 στο Connecticut.
Φωτογράφος από το 1840 άνοιξε το πρώτο του studio το 1847.στο Oswego Εργάστηκε επίσης στην Κούβα πριν επιστρέψει ση Νέα Υόρκη όπου προσλήφθηκε σαν φωτογράφος από τον Matthew Brady.
Με το ξέσπασμα του αμερικανικού εμφύλιου πολέμου υπήρξε μια δραματική αύξηση στη ζήτηση φωτογράφων για να φωτογραφίσουν στο πεδίο της μάχης.
Ο Matthew Brady αποφάσισε να κάνει ένα φωτογραφικό αρχείο του αμερικανικού εμφύλιου πολέμου. Έστειλε τον George Barnard , Alexander Gardner, James Gardner, William Pywell, Timothy O'Sullivan και δεκαεπτά άλλα άτομα ταξίδι σε όλη τη χώρα και παίρνει τις φωτογραφίες του πολέμου. Καθένας είχε το δικό του κινούμενο σκοτεινό θάλαμό έτσι ώστε οι φωτογραφίες να μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία επί τόπου.
Η δουλειά του George Barnard όμως ήτανε από τις λίγες που ξεχώρισαν.
Έφυγε όμως από την ομάδα του Matthew Brady το1863 μαζί με τον Gardner και τον O'Sullivan γιατί ο Brady παρουσίαζε τις φωτογραφίες τους σαν δικές του.
Το 1864 Barnard έγινε φωτογράφος για το στρατιωτικό τμήμα του Μισισιπή κάτω από το στρατηγό William Sherman. Συνόδευσε τον στρατηγό Sherman στην εκστρατεία της Ατλάντας .
Από αυτό το υλικό το 1866 προέκυψε ένα βιβλίο με 61 φωτογραφίες του με τίτλο Photographic Views with Sherman's Campaigns .
Μετά από τον εμφύλιο άνοιξε στούντιο στο Σικάγο αλλά καταστράφηκε από την πυρκαγιά το 1871. Μετά άνοιξε στούντιο στο Τσάρλεστον που καταστράφηκε από σεισμό.
Το 1884 άρχισε συνεργασία με τη φωτογραφική ένωση Rochester photographic association.
Ο George Barnard πέθανε στο σπίτι της κόρης του, στην πόλη Onondaga, στις 4 Φεβρουαρίου του 1902.

Γ.Φ.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
http://www.spartacus.