ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΙΑ-ΡΟΕΣ 2004

Φωτογραφία © Δημήτρης Τόλιος
Φωτογραφία © Γιώργος Φιωτάκης
Φωτογραφία © Σπύρος Τσακίρης

Διάρκεια Έκθεσης 16/2/2004 – 29/2/2004

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Παρουσιάζει η φωτογραφική ομάδα του FOTO ART MAGAZINE “ GROUP FOTO ART MAGAZINE “ στο Φεστιβάλ δια-ροές 2004 16-29 Φεβρουαρίου 2004

Η φωτογραφική ομάδα του FOTO ART MAGAZINE συμμετέχει στο φεστιβάλ δια-ροές μιας και οι απόψεις μας ταυτίζονται με το σκοπό του φεστιβάλ που είναι το μεράκι και αγάπη για την τέχνη , η προσωπική έκφραση και επαφή μεταξύ των ανθρώπων που αγαπούν την τέχνη και ψάχνουν διέξοδο δημιουργίας μέσα από καινούργιες ιδέες και εναλλακτικά σχήματα.

5 φωτογράφοι συμμετέχουν στο φεστιβάλ δια-ροές :
Μανόλης Κασιμάτης
Στέλιος Μπακλαβάς
Δημήτρης Τόλιος
Σπύρος Τσακίρης
Γιώργος Φιωτάκης

Ο Σπύρος Τσακίρης εκθέτει φωτογραφίες που έχει γίνει παρέμβαση με χημικά

Οι υπόλοιποι τέσσερις εκθέτουν φωτογραφίες από διάφορες μορφές χορού και κίνησης , ο καθένας με το τρόπο του και την οπτική του .

Ο χορός δημιουργείται στον χρόνο και στον χώρο, χρησιμοποιώντας το ανθρώπινο σώμα ως μέσο. Το να συλλάβει κάποιος και να παγώσει την χορευτική ροή μιας κίνησης, μέσω της φωτογραφίας, έρχεται σε αντίθεση με αυτό που θεωρείται χορός.

Όμως, εξαρτάται από τον δημιουργό/ φωτογράφο να συλλάβει την ιδέα και να αποφασίσει τόσο για τις καλλιτεχνικές όσο και τις τεχνικές του επιλογές.

Έτσι, ίσως αποφασίσει να αναδείξει την αληθινή έκφραση της χορευτικής κίνησης, η οποία προϋποθέτει τόσο την μορφή όσο και το περιεχόμενο, και όχι μόνο μια πιστή καταγραφή της εξωτερικής φόρμας.

Φωτογραφία © Μανόλης Κασιμάτης
Φωτογραφία © Στέλιος Μπακλαβάς