Κέρδισε το βραβείο Bayeux για πολεμικούς ανταποκριτές, αλλά θέλει να παραμείνει ανώνυμος- Για την ασφάλειά του

Το βραβείο Bayeux των πολεμικών ανταποκριτών δόθηκε φέτος για πρώτη φορά σε άτομο που επέλεξε να παραμείνει ανώνυμος για την ασφάλειά του, έπειτα από ένα ρεπορτάζ στη χώρα του τη Μιανμάρ.

Μετά από «απόλυτη ομοφωνία» το βραβείο για την κατηγορία φωτογραφίας δόθηκε σε ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα «New York Times» και πραγματοποιήθηκε από έναν επαγγελματία του χώρου, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της 28ης διοργάνωσης του Βραβείου Bayeux, ο μεγάλος Γαλλοϊρανός ρεπόρτερ Μανουσέρ Ντεγατί.

Η κριτική επιτροπή ήθελε να επισημάνει με αυτή την επιλογή της «τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται [στη Μιανμάρ] πολύ νέοι φωτογράφοι, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες» πρόσθεσε ο πρόεδρος των βραβείων, ο οποίος  σημειώνεται ότι εγκατέλειψε το Ιράν το 1985 λόγω απειλών κατά της ζωής του.

Οι νικητές, οι οποίοι επιλέγονται από κριτική επιτροπή περίπου 40 Γάλλων και Βρετανών δημοσιογράφων, λαμβάνουν χρήματα από 3.000 έως 7.000 ευρώ ο καθένας.

Ορισμένες φωτογραφίες του βραβευμένου ρεπορτάζ αποτελούν πλέον μέρος της έκθεσης «Μιανμάρ Άνοιξη 2021» που βασίζεται στο έργο 13 ανώνυμων φωτογράφων από τη Μιανμαρ και είναι διαθέσιμη μέχρι τις 31 Οκτωβρίου σε παρεκκλήσι στο Μπαγιέ.

Πηγή: France24 – ΑΠΕ-ΜΠΕ

One thought on “Κέρδισε το βραβείο Bayeux για πολεμικούς ανταποκριτές, αλλά θέλει να παραμείνει ανώνυμος- Για την ασφάλειά του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *