Εκθέσεις Φωτογραφίας.....
.

1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Άνδρου 2005

 
Διάρκεια : 30 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου 2005

ΔΕΛΤΙA ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1

1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Άνδρου 2005
Όρμος Κορθίου
30 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου 2005

Το FOTO ART MAGAZINE Διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Άνδρου 2005 στον Όρμο Κορθίου από τις 30 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου 2005.

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σαββάτο 30 Ιουλίου 2005 στις 8:00 το βράδυ.

Θα συμμετέχουν με ατομικές εκθέσεις οι φωτογράφοι :
Αντωνέλλος Δημήτρης
Αξιώτης Στέλιος
Κατσάκος Ανδρέας
Καρβουτζής Δημήτρης
Λαμπροπούλου Κωνσταντίνα
Μπακλαβάς Στέλιος

Παρουσίαση του Νέου φωτογραφικού περιοδικού ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ

Ωρες λειτουργίας: 19:00-24:00 καθημερινά.

Επιμέλεια οργάνωσης και εκθέσεων : Γιώργος Φιωτάκης

Υπό την αιγίδα του Δήμου Κορθίου
Με την υποστήριξη :
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΟΛΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
WEB ART EDIT

Χορηγός επικοινωνίας :
ΑΝΔΡΟΣ TV
RADIO ΚΟΡΘΙ
Cocktail-radio.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
FOTO ART MAGAZINE www.fotoartmagazine.gr
Τηλ./Fax: 210 5752612 – email : info@fotoartmagazine.gr

Το 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Άνδρου 2005 εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων "ΚΟΡΘΙΑ 2005" ΙΣΤΟΡΙΑ - ΤΕΧΝΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Οι εκδηλώσεις "ΚΟΡΘΙΑ 2005" περιλαμβάνουν την Έκθεση Aρχαίας Eλληνικής Tεχνολογίας που διοργανώνουν O Δήμος Kορθίου, σε συνεργασία με τις εκδόσεις "ΑΙOΛOΣ", από 23 Ιουλίου μέχρι 21 Αυγούστου και την Έκθεση Βιβλίου που διοργανώνεται από τις Εκδόσεις "Αίολος" στο χώρο του λιμανιού.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2 - εγκαίνια -

1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Άνδρου 2005

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η έναρξη του 1ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας Άνδρου που οργάνωσε το FOTO ART MAGAZINE υπό την Αιγίδα του Δήμου Κορθίου στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων "ΚΟΡΘΙΑ 2005" ΙΣΤΟΡΙΑ - ΤΕΧΝΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Την έναρξη έκανε ο Δήμαρχος Κορθίου κος Γιάννης Γλυνός παρουσία δημοτικών συμβούλων , πολλών κατοίκων του Κορθίου αλλά και πολλών επισκεπτών που επισκέπτονται τον Δήμο Κορθίου για να γίνουν θεατές της ‘'πολιτιστικής έκρηξης ‘' όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος στην ομιλία του.
Ο κος Γιάννης Γλυνός ευχαρίστησε τους φωτογράφους που παρευρισκόντουσαν εκεί και όσους δεν μπόρεσαν να βρεθούν την ημέρα της επίσημης έναρξης , ευχαρίστησε τον Γιώργο Φιωτάκη για την επιμέλεια της οργάνωσης και των εκθέσεων καθώς και το FOTO ART MAGAZINE για την οργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας Άνδρου με την πρόταση να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά και να εξελιχθεί σε θεσμό με κέντρο τον Δήμο Κορθιου.
Τόνισε τον σημαντικό ρόλο που έχει το Φεστιβάλ Φωτογραφίας για την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής και την ανάγκη για την συνέχεια του.
Έκανε ειδική μνεία για το πρώτο τεύχος του νέου φωτογραφικού περιοδικού ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ που έχει έδρα την Άνδρο και για τον σημαντικό ρόλο που παίζει για το νησί.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος του FOTO ART MAGAZINE και επιμελητής του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Γιώργος Φιωτάκης ευχαριστώντας τον Δήμο Κορθίου και τον Δήμαρχο Προσωπικά για την Υποστήριξη τους στην όλη αυτή προσπάθεια.
Ευχαρίστησε τον κ. Τάκη Αραπάκη για την πρωτοβουλία του , την επαφή και την επιμονή του να γίνει το Φεστιβάλ Φωτογραφίας στο Δήμο Κορθίου , ευχαρίστησε τους κάτοικους του Κορθίου για την αμέριστη βοήθεια τους και προσωπικά τους, Αντώνη Πανταζή για την βοήθεια του σαν μαραγκός για να στηθούν σωστά τα περίπτερα που φιλοξενούν τις εκθέσεις , τον Κώστα Λάβδα και το Συνεργείο του που βοήθησαν στο στήσιμο και την μεταφορά τον Νίκο Μανδαράκα για την ηλεκτρονική υποστήριξη , το Bar Μύλος , επίσης τον Θανάση Καρπούζη και τον Πέτρο Λουτρουτζή που έκαναν την αφισοκόλληση σε όλο το νησί και για την βοήθειά τους στην προβολή της έκθεσης και τον Δημήτρη Αντωνέλλο για την σημαντική και καταλυτική του βοήθεια σε όλη την διοργάνωση.
Ευχαρίστησε τις εκδόσεις Αίολος για την ευγενική χορηγία που πρόσφερε για το Φεστιβάλ , τον χορηγό επικοινωνίας cocktail – radio , τον ραδιοφωνικό σταθμό Κορθίου και τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΔΡΟΣ TV που αγκάλιασαν από την πρώτη μέρα το Φεστιβάλ Φωτογραφίας και έγιναν οι θερμότεροι χορηγοί επικοινωνίας καθώς και την Αριάνα Μασέλου για την βοήθεια της στον επικοινωνιακό τομέα της διοργάνωσης.
Ευχαρίστησε επίσης και την ομάδα του FOTO ART MAGAZINE που δούλεψε όλο αυτό το καιρό για την πραγματοποίηση του 1 ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας Άνδρου

Τα περίπτερα του 1ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας Άνδρου επισκέπτονται από τις 7 το απόγευμα έως τις 12 το βράδυ δεκάδες επισκέπτες από όλο το νησί αλλά και πολλοί τουρίστες όλων των ηλικιών.

Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει στους επισκέπτες η παρουσίαση του πρώτου τεύχους του νέου φωτογραφικού Μονοθεματικού περιοδικού ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ το οποίο έχει έδρα την Άνδρο.
Πολλά όμορφα σχόλια έχουν γίνει προφορικώς αλλά και γραπτώς στο βιβλίο επισκεπτών για την δουλειά του Δημήτρη Αντωνέλλου με θέμα την Ζωή στο Κόρθι που έχει καταγράψει έθιμα και συνήθειες του τόπου που έχουν πια χαθεί.
Μια καταγραφή που νιώθεις πως έχει γίνει με περισσή αγάπη για τον τόπο αλλά και την φωτογραφία , ένας συνδυασμός που αποφέρει ένα αποτέλεσμα σαν αυτό που μπορεί να δει ο επισκέπτης στις δέκα εικόνες στο περίπτερο του Δημήτρη Αντωνέλλου , ένα μικρό δείγμα μιας μεγαλύτερης δουλειάς που έχει κάνει ο φωτογράφος παρά το μικρό της ηλικίας του έχει καταφέρει να είναι ένας καταξιωμένος φωτογράφος στην Άνδρο.

Το 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Άνδρου θα διαρκέσει έως τις 28 Αυγούστου στο Λιμάνι του Όρμου Κορθιου και αξίζει κανείς να την επισκεφτεί μιας και παράλληλα μπορεί να επισκεφτεί την πολύ σημαντική έκθεση Αρχαίας τεχνολογίας, την έκθεση βιβλίου και την Έκθεση φωτογραφίας του Τάκη Βεκόπουλου.
Το Κόρθι φέτος το καλοκαίρι είναι γεμάτο από εκδηλώσεις πολιτισμού και θα είναι μια γεμάτη εμπειρία όποιον το επισκεφτεί.

Στο 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Άνδρου συμμετέχουν με ατομικές τους εκθέσεις οι :
Αντωνέλλος Δημήτρης
Αξιώτης Στέλιος
Κατσάκος Ανδρέας
Καρβουτζής Δημήτρης
Λαμπροπούλου Κωνσταντίνα
Μπακλαβάς Στέλιος
Παρουσίαση του νέου Μονοθεματικού περιοδικού φωτογραφίας ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ

Η πρόσβαση στην Άνδρο γίνεται από το Λιμάνι της Ραφήνας με πλοίο.
Το ταξίδι διαρκεί μόλις δυο ώρες έως το Λιμάνι της Άνδρου το Γαύριο και από εκεί με λεωφορείο στο Κόρθι διασχίζοντας 40 χιλιόμετρα φτάνετε στον Όρμο Κορθιου , ένα πολύ όμορφο χωριό με πολλά παραδοσιακά κτίσματα και μια ηρεμία και αγνότητα που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή.

 

 

FOTO ART MAGAZINE
Αγ. Ιεροθέου 122
121 37 Περιστέρι – Αθήνα
Τηλ./ Fax : 210 5752612

www.fotoartmagazine.gr - email : info @fotoartmagazine.gr