Το νέο ημερολόγιο της Pirelli “ 2018 επισκέπτεται” την Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα Ημερολόγια της Pirelli είχαν θεματική τα γυμνά supermodels, αλλά το 2016 το “The Cal” άλλαξε τον τρόπο που η Pirelli προσέγγισε την θεματολογία του ημερολογίου του σε κάτι περισσότερο αντανακλαστικό της εποχής και με ένα μεγαλύτερο κοινωνικό μήνυμα.


Το νέο σουρεαλιστικό ημερολόγιο ακολουθεί τα δύο χρόνια επανασχεδιασμού της Pirelli. Το 2016, η Pirelli ζήτησε από την Annie Leibovitz να φωτογραφίσει δυναμικές γυναίκες (πλήρως ντυμένες), και πέρυσι η εταιρεία ανέθεσε στον Peter Lindbergh να φωτογραφίσει διάσημους ηθοποιούς χωρίς καθόλου μακιγιάζ. Το φετινό ημερολόγιο σηματοδοτεί το πρώτο μαύρο cast του brand από το 1987.


Το όλο concept έγινε αντιληπτό με τη βοήθεια του βρετανικού Editor της Vogue, Edward Enninful, ο οποίος δήλωσε: «Αν δείτε μια μαύρη Αλίκη σήμερα σημαίνει ότι παιδιά όλων των φυλών μπορούν να υιοθετήσουν την ιδέα της διαφορετικότητας από νεαρή ηλικία και επίσης αναγνωρίζουν ότι η ομορφιά έρχεται σε όλα τα χρώματα. ”


Στηριζόμενη λοιπόν στα ταλέντα του Βρετανού φωτογράφου Tim Walker, το Ημερολόγιο Pirelli 2018 αναπαράγει την ιστορία της Aλίκης στην χώρα των θαυμάτων από τον Lewis Carroll.

«Ήθελα να επιστρέψω στη γένεση της φαντασίας πίσω από τον Lewis Carroll. Ήθελα να βρω μια διαφορετική και πρωτότυπη οπτική απεικόνιση “, δήλωσε ο Walker


Το Ημερολόγιο Pirelli μέχρι πρόσφατα ήταν πάντα ένα pin-up ημερολόγιο στον πυρήνα του – μια πολύ καλή εκτέλεση, υψηλής τέχνης του κλασικού γυμνού. Όμως, ήταν ενδιαφέρον να δούμε την αλλαγή του Ημερολογίου του Pirelli για τις σύγχρονες εποχές.


Με πολλούς τρόπους, η βιομηχανία μοτοσικλετών παλεύει για τη δική της μεταμόρφωση – όχι μόνο για το πώς πρέπει να απευθυνόμαστε στις γυναίκες αναβάτες, αλλά και στους αναβάτες διαφορετικών γενεών, διαφορετικό υπόβαθρο και με διαφορετικά ενδιαφέροντα και γούστα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΓΙΑ ΤΗΝ 45Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ PIRELLI

Τώρα, περιμένουμε να δούμε αν η υπόλοιπη βιομηχανία μοτοσικλετών μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμά της Pirelli.

Τα μοντέλα της φωτογράφισης είναι: Adwoa Aboah, Sasha Lane, Thao Hopa, Slick Woods, Zoe Bedeaux, Alpha Dia, King Owusu, Wilson Oryema, Adut Akech και Duckie Thot ως Αλίκη με εμφανίσεις Jaha Dukureh, Whoopi Goldberg, RuPaul, Djimon Hounsou, Puff Daddy, Naomi Campbell, Lupita Nyong και Lil Yachty

Πηγή: BikerSpirit

BACKSTAGE- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ