Στάση: Μουσείο

Στάση: Μουσείο

“έκθεση των Άννας Μαρίας Χατζηστεφάνου και Φώτη Γ. Πλέγα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο”

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων, φιλοξενεί τους φωτογράφους Άννα Μαρία Χατζηστεφάνου και Φώτη Γ. Πλέγα, οι οποίοι παρουσιάζουν την έκθεση με τίτλο «Στάση: ΜΟΥΣΕΙΟ».

Οι φωτογράφοι απευθύνθηκαν στους κατοίκους της γύρω από το Μουσείο περιοχής και τους ζήτησαν να φωτογραφηθούν στους εκθεσιακούς χώρους του, καθώς και στον ‘’Κήπο του Μουσείου’’. Αφορμή για το εγχείρημα αποτέλεσε η φωτογραφική δουλειά του Theo Chalmers στο Ashmolean Museum της Οξφόρδης, το 2009. Εδώ, στόχος των φωτογράφων ήταν να δώσουν στους κατοίκους της περιοχής τη δυνατότητα να εκφράσουν την προσωπική τους σχέση με τον συγκεκριμένο χώρο δημιουργώντας μια εικόνα – αντανάκλαση του νέου, σημαντικού ρόλου που μπορεί και θα πρέπει να παίξει το Μουσείο στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πρωτεύουσας. Ενός ρόλου που υπαγορεύεται από τις αλλαγές και τις μετατοπίσεις στις κοινωνικές, γεωγραφικές και ιδεολογικές ισορροπίες και ανάγκες που διαμορφώνουν τη σημερινή Αθήνα.

Τριάντα δύο άτομα όλων των ηλικιών φωτογραφήθηκαν σε διαφορετικά σημεία, που συναποφασίστηκαν με τους φωτογράφους. Στο φακό αποτυπώνονται οι διαφορετικές όψεις της ιστορικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ταυτότητας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου διαχρονικά από τον 19ο αιώνα έως σήμερα, ταυτόχρονα δε φωτίζονται εξαιρετικά ενδιαφέρουσες όψεις της σχέσης εκτεθειμένων και ‘δραστών’ με το Μουσείο.

Εγκαίνια: 8 Μαΐου 2012, ώρα 20:00

Πληροφορίες

Πότε: 8 Μάιος, 2012 – 20:00 – 8 Ιούνιος, 2012 – 15:00
Δευτέρα, 13:30-20:00, Τρίτη έως Κυριακή, 08:00-15:00
Που: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (εσωτερικό Αίθριο του Μουσείου), Πατησίων 44, Αθήνα
Καλλιτέχνης – Ομιλητής: Άννα Μαρία Χατζηστεφάνου, Φώτης Γ. Πλέγας
Διοργάνωση: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Επικοινωνία: T: 210 8217724, Ε: eam@culture.gr
Είσοδος ελεύθερη
——————————————————————


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη