«Έφυγε» ο θρύλος του φωτορεπορτάζ, Ανδρέας Καλογερόπουλος

O κόσμος της φωτογραφίας , ο αθλητικός κόσμος και η δημοσιογραφία θρηνεί τον χαμό του Ανδρέα Καλογερόπουλου, ο οποίος «έφυγε» χθες, σε ηλικία 83 ετών.


Ο Ανδρέας Καλογερόπουλος θεωρείται ο πρωτοπόρος του αθλητικού φωτορεπορτάζ και κατείχε την ταυτότητα με το Νο 1 της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας. Γεννήθηκε στη Θράκη το 1929 και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου εγκαταστάθηκαν οι γονείς του το 1932.

Σπούδασε την τέχνη της φωτογραφίας κοντά σε σπουδαίους Γερμανούς τεχνίτες της εταιρίας «Λάικα» και κάλυψε με τη φωτογραφική του μηχανή πολλές Βαλκανιάδες, Μεσογειακούς Αγώνες, Πανευρωπαϊκούς Αγώνες και 12 Ολυμπιάδες.

Ηταν παρών σε όλους τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο με τις ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ καλύπτοντας τα διεθνή παιχνίδια τους.

Στη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας, τιμήθηκε με πολλά χρυσά μετάλλια και βραβεία, ενώ πραγματοποίησε πολλές και σημαντικές φωτογραφικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Υπήρξε για χρόνια μέλος της Επιτροπής Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ. Ηταν επίσης μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και μέλος της AIPS (Παγκόσμιας Ένωσης των Αθλητικών Συντακτών).

Η κηδεία του Ανδρέα Καλογερόπουλου  θα γίνει την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 10 π.μ., από το Γ΄Νεκροταφείο.