“Έβρος – Η πόρτα στην Ευρώπη» | Μάρω Κουρή

Η γνωστή φωτογράφος Μάρω Κουρή παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: “Έβρος – Η πόρτα στην Ευρώπη” στην Αrt Gallery Τεχνοχώρος  – Ιωάννινα.  Εγκαίνια: Παρασκευή 18/05/2012, 21:00.
Αrt Gallery Τεχνοχώρος – Ιωάννινα
Επίσης, στο Δημοτικό θέατρο, στα Παλαιά σφαγεία Ιωαννίνων,
το Σάββατο 19/05 στις 18:30,
θα γίνει η παρουσίαση όλου του φωτογραφικού έργου «Η πόρτα στην Ευρώπη».
Oργάνωση: Photometria Ioannina Photography Festival.
Μάρω Κουρή, Φωτορεπόρτερ


 Bιοδοιπορικό
Φωτογραφίζει ασταμάτητα.
Εκθέτει τα έργα της από τις κοσμικές γκαλερί των μεγαλουπόλεων μέχρι τις παραγκουπόλεις και τις φτωχογειτονιές σε όλον τον κόσμο.
Φωτογραφίζει για την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανθρωπιά.  Έχει φωτογραφίες από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου και θέλει να συγκινεί τον θεατή όπως συγκινείται και η ίδια.
Παρακολούθησε το workshop “ magic moment” του Κωσταντίνου Μάνου από το Πρακτορείο Magnum, καθώς και του Εd Kashi από το Νational Geographic και το Πρακτορείο VII.  Σπούδασε φωτογραφία στη Focus και φωτοδημοσιογραφία είκοσι χρόνια στο δρόμο.  Έζησε και εργάστηκε ως φωτορεπόρτερ και οινολόγος στην Βαρκελώνη για πολλά χρόνια.
Συνεργάζεται με τo αμερικανικό πρακτορείo Polaris Images και με το Ισπανικό Anatomica Press δημοσιεύοντας εικόνες και κείμενα στον διεθνή και ελληνικό Τύπο.
Βραβεύτηκε, το 2003 στη Βυρηττό από την UNESCO στο 2ο Διεθνές Καλλιτεχνικό Φόρουμ της Μεσογείου, το 1999 στην Βαρκελώνη στην Primavera Fotografica και το 1998 στο Γιοχάνεσμπουργκ, στο 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ Καλλιτεχνών.
Το 2009 τιμήθηκε με το 1ο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Φωτορεπορτάζ SCOOP στη Γαλλία για το θέμα “Το φυλαχτό-Οι αλμπίνοι της Τανζανίας”.
Τον Μάρτιο του 2010 τιμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Φωτορεπόρτερ.
To 2011 παρουσίασε φωτογραφίες με θέμα τις “Γυναίκες του Κόσμου” στο Μετρό Σύνταγμα και στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα, μαζί με τρεις ακόμη φωτογράφους υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Ισότητας.
Η ατομική της έκθεση “Θηλυκός Κόσμος” παρουσιάστηκε στην Αθήνα (Οur bazaar, Dιάβαση)  και στο ξενοδοχείο  Kazarma στην λίμνη Πλαστήρα με επιτυχία.
Διδάσκει μαθήματα φωτογραφίας στο τμήμα θεραπείας Εν Δράσει του ΚΕΘΕΑ, εθελοντικά, στις Γυναικείες Φυλακές Θήβας.
Το περιοδικό LIFE βράβευσε ως Φωτογραφία της Χρονιάς μια φωτογραφία της Μάρως Κουρή που τράβηξε στα βίαια γεγονότα που εξελίχθησαν στο Σύνταγμα τον Οκτώβριο του 2011.
Πιστεύει ότι η ευτυχία θρέφει το σώμα και η λύπη το πνεύμα.
portrait: photo by Penelope Masouri
Για τις Γυναίκες του Κόσμου στο skai (με ομιλητή τον κ. Σπύρο Μερκούρη) :
Συνέντευξη στον θεατρικό σκηνοθέτη Θόδωρο Τερζόπουλο, στο ΝΕΤ:
Πρόσωπο της Χρονιάς 2011 – Ελεύθερος Τύπος:
Για την Εικόνα του 2011 από το LIFE, συνέντευξη στο ΒΗΜΑ:
Συνέντευξη στο tvxs:
Θηλυκός Κόσμος (δείγμα)